Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Αβαιβαιότητα για το μέλλον του νέου συνεταιρισμού: Οικονομική ασφυξία αφήνει πίσω η ΕΑΣ

Ανησυχία και αβεβαιότητα για τη βιωσιμότητα και την προοπτική του νέου συνεταιρισμού, του διαδόχου της ΕΑΣ Μεσσηνίας, προκαλεί η οικονομική κατάσταση της Ένωσης, που σύμφωνα με τον ισολογισμό της είναι από προβληματική έως δραματική.
Η ζημιά της χρήσης του 2011 είναι 1,3 εκ. ευρώ και οι συσσωρευμένες ζημιές 5,2 εκ. ευρώ
Το σύνολο των υποχρεώσεων της ΕΑΣ (δάνεια) είναι....
16,8 εκ. ευρώ: 9 εκ. οι βραχυπρόθεσμες και 7,8 εκ. οι μακροπρόθεσμες.
Τον ισολογισμό πρόκειται να εγκρίνει η γενική συνέλευση του νέου συνεταιρισμού, που πραγματοποιείται το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 10 το πρωί, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Μεσσηνίας "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος"

Σ’ αυτή δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι 95-96 παραγωγοί και οι 6 συνεταιρισμοί (με 360 περίπου μέλη, αλλά κυρίως ανενεργά) του νομού, που έγιναν τελικά δεκτοί από το Δ.Σ. της Ενωσης την περασμένη Παρασκευή. 
Κόπηκαν 8-9 παραγωγοί που δεν είχαν εξοφλήσει τις οφειλές τους προς την Ενωση, καθώς και 4 συνεταιρισμοί που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις γιατί η οικονομική τους θέση θα δημιουργούσε προβλήματα στη νέα οργάνωση.
Η συνέλευση με τα μέλη - μετόχους της νέας οργάνωσης, με βάση τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αναμένεται να απαλλάξει τα μέλη του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη για την οικονομική χρήση του 2011. Τη διαφωνία του γι’ αυτό εκφράζει ο σύμβουλος της ΕΑΣ - πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος, που αναφέρει ότι η έγκριση του ισολογισμού και η απαλλαγή πρέπει να γίνει από τη συνέλευση της Ενωσης με τα παλιά της μέλη - συνεταιρισμούς. Και κάνει λόγο για μη νόμιμη διαδικασία.
Η συνέλευση του Σαββάτου αναμένεται να εγκρίνει το καταστατικό του νέου συνεταιρισμού και το κοινό σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης, ενώ θα ορίσει και το προσωρινό Δ.Σ., που θα πάει σε εκλογές για το πρώτο Δ.Σ. της καινούργιας οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"