Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Στο ταχυδρομείο το πρώτο μετεκλογικό χαράτσι.

Το πρώτο μετεκλογικό χαράτσι ταχυδρομείται σήμερα. 
Πρόκειται για τη δεύτερη και πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την πρώτη παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων φόρου εισοδήματος τα οποία, μάλιστα, είναι... φωτιά και λαύρα για τους φορολογούμενους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η δεύτερη παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων:
- αποτελείται από....
περίπου 900.000 εκκαθαριστικά σημειώματα

- το σύνολο του φόρου που έχει βεβαιωθεί και προβλέπεται να εισπραχθεί από τη συγκεκριμένη παρτίδα ανέρχεται στο ποσό των περίπου 860 εκατ. ευρώ

- ο μέσος φόρος για κάθε χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα είναι περίπου 1.000 ευρώ

- τα πιστωτικά εκκαθαριστικά, δηλαδή αυτά στα οποία προκύπτει επιστροφή φόρου, είναι ελάχιστα καθώς η αναλογία πιστωτικών και χρεωστικών είναι λιγότερη από ένα προς δέκα

- ο συνολικός φόρος που επιστρέφεται με τα πιστωτικά εκκαθαριστικά είναι μόλις περίπου 30 εκατ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι η ημερομηνία εκκαθάρισης και βεβαίωσης του φόρου είναι εντός του Ιουνίου, ο φόρος που προκύπτει μπορεί να εξοφληθεί σε έως και τρεις διμηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Ιουλίου. Οι φορολογούμενοι που θα εξοφλήσουν το φόρο εφάπαξ θα καρπωθούν έκπτωση 1,5% επί του συνόλου του φόρου.

Σημειώνεται ότι τα φετινά εκκαθαριστικά σημειώματα είναι βαριά και ασήκωτα καθώς έχουν αποτυπωθεί σε αυτά οι επιβαρύνσεις από μια σειρά επαχθών για τους φορολογούμενους αλλαγών στη φορολογική νομοθεσία. Ενδεικτικά, ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι είναι φουσκωμένος λόγω της επί τα χείρω αλλαγής της φορολογικής κλίμακας, της μείωσης του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, του ψαλιδίσματος των φοροαπαλλαγών, της ενσωμάτωσης στα εκκαθαριστικά της εισφοράς «αλληλεγγύης» κ.ά.

Ενδεικτικό της αύξησης του φορολογικού βάρους για τους φορολογούμενους, λόγω των παραπάνω φορολογιών, είναι ότι ενώ πέρυσι από τα εκκαθαριστικά σημειώματα εισπράχθηκε το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ, φέτος προβλέπεται ότι θα εισπραχθεί το ποσό των 5,1 δισ. ευρώ, δηλαδή 4 δισ. ευρώ περισσότερα. 




Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"