Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ανοχύρωτα τα ελληνικά δάση: «Γυμνή» η Πυροσβεστική λόγω ελλείψεων και απαρχαιωμένων μέσων

Ανοχύρωτα τα ελληνικά δάση: «Γυμνή» η Πυροσβεστική λόγω ελλείψεων και απαρχαιωμένων μέσων
SOS εκπέμπουν τα ελληνικά δάση μπροστά στο καλοκαίρι-φωτιά που έρχεται καθώς η χώρα μας είναι και φέτος ανοχύρωτη στην πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών.
Το πυροσβεστικό σώμα αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις σε εναέρια και επίγεια μέσα αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα για την επιχειρησιακή της ετοιμότητα.
Το πρώτο κρας τεστ για τη φετινή αντιπυρική περίοδο στη μεγάλη πυρκαγιά στη Λαυρεωτική (υπό δύσκολες συνθήκες, είναι η αλήθεια) ήταν οδυνηρό και....
-όπως εκτιμούν στελέχη της Πυροσβεστικής που γνωρίζουν από πρώτο χέρι το πρόβλημα- προάγγελος του τι θα επακολουθήσει εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα και αποφάσεις.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Σώματος φέτος θα είναι μειωμένη κατά 15-20% σε σχέση με πέρυσι. Τα πέντε ελικόπτερα της υπηρεσίας εναέριων μέσων του πυροσβεστικού σώματος, για την αγορά των οποίων δαπανήθηκαν 45 εκατ. ευρώ, είναι καθηλωμένα από το 2009, ενώ ο διεθνής διαγωνισμός για τη μίσθωση ελικοπτέρου δεν έχει ολοκληρωθεί. 

Την ίδια ώρα, οι 15 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί χειριστές τους, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στη σχολή της ολυμπιακής αεροπλοΐας και η εκπαίδευση τους στοίχισε πάνω από 15 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, παραμένουν στην υπηρεσία ανενεργοί, διότι χωρίς ώρες πτήσεις τα πτυχία τους έπαψαν να είναι σε ισχύ και απαιτείται επαναπιστοποίηση τους και νέα δαπάνη…

Η εικόνα… ερήμωσης συμπληρώνεται από τα πυροσβεστικά οχήματα που δεν έχουν ούτε τα βασικά, δηλαδή ελαστικά: «Έχουμε φθάσει στο σημείο υδροφόρα οχήματα να μην έχουν λάστιχα. Η αντιπυρική περίοδος ήρθε και ακόμη δεν ξέρουμε τι γίνεται με την διαδικασία προμήθειας. Αν προσθέσουμε και το πρόβλημα της συντήρησης οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι φέτος θα έχουμε 200 οχήματα λιγότερα το 8ωρο» τονίζει ο Φίλιππος Παντελεάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"