Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Σόιμπλε: «Η Ελλάδα δεν έχει κάνει αρκετά...»

Σκληρή γλώσσα κατά της Ελλάδας, για μια ακόμα φορά, χρησιμοποιεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατηγορώντας τη χώρα μας ότι δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της προς τους εταίρους και δεν έχει καταβάλει αρκετές προσπάθειες για την καταπολέμηση των αιτίω της κρίσης.
Μιλώντας στην εκπομπή «Berlin Direkt» του ZDF, ο κ. Σόιμπλε προχώρησε σε συγκρίσεις μεταξύ της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, τονίζοντας ότι....
«τα αίτια της κρίσης θα πρέπει να καταπολεμηθούν αξιόπιστα. Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία το καταφέρνουν πολύ καλά. Στην Ελλάδα αυτό δεν γίνεται τόσο καλά, αλλά θα πρέπει και εκεί να σημειωθεί επιτυχία».
«Διαφορετικά, η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει» συμπλήρωσε με νόημα...
Ερωτηθείς εάν θα πρέπει να διασφαλιστεί περισσότερος χρόνος στις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ο Γερμανός υπουργός είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει προσπαθήσει ακόμη επαρκώς. «Και αυτό θα πρέπει να το δούμε με όλο το σεβασμό στις εσωτερικο-πολιτικές της δυσκολίες. Κανένας στον κόσμο που ασχολείται με το ζήτημα δεν διανοείται να πει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει μέχρι τώρα αυτά που υποσχέθηκε» πρόσθεσε.
Ακόμη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν δίστασε να «δείξει» την Ελλάδα ως... πηγή του κακού για τα προβλήματα των ισπανικών τραπεζών, ενώ τα έβαλε ακόμα και με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος... τόλμησε να ασκήσει κριτική στον τρόπο διαχείρισης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη από το Βερολίνο.
«Ο κ. Ομπάμα θα πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο με τη μείωση του αμερικανικού ελλείμματος, το οποίο είναι υψηλότερο από αυτό που έχουμε στην ευρωζώνη» είπε χαρακτηριστικά.
Logo ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"