Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
Οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο κάθε μήνα στη χώρα μας, ενώ κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι παγκοσμίως από τις ναρκωτικές ουσίες. 
Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε: «Για άλλη μια φορά οι αριθμοί αποκαλύπτουν το μέγεθος και τη σοβαρότητα της τραγικής πραγματικότητας.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τον τελευταίο χρόνο....
200 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας 15 - 64 ετών ή το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού έκανε χρήση παράνομων ουσιών τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Στο ίδιο διάστημα το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών έφτασε τα 321 δισεκατομμύρια δολάρια», αναφέρει.

Και τονίζει: «Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας 1 στους 7 μαθητές στη χώρα μας, ηλικίας από 15-19 ετών, δηλαδή ποσοστό 15,2% έχει κάνει χρήση κάποιας παράνομης ουσίας. Ενώ, δραματική πρωτιά έχει η Περιφέρεια Αττικής, όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό χρήσης στους μαθητές. Ενδεικτικό, είναι ότι σύμφωνα με την ίδια έκθεση μέσα στην τελευταία 25ετία τριπλασιάστηκε το ποσοστό χρήσης.

Το υπάρχον σύστημα για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών έχει φτάσει στα όρια του, αφού ένας χρήστης που ζητά να ενταχθεί σε πρόγραμμα μεθαδόνης, πρέπει να περιμένει μέχρι και 9 χρόνια».

Γι’ αυτό και επισημαίνει: «Ας ξεφύγουμε από τα στενά πλαίσια των αριθμών και ας αντιμετωπίσουμε με συλλογικότητα, αλληλεγγύη και ευθύνη το πρόβλημα. Ας εντοπίσουμε παραλείψεις, ας αποδώσουμε ευθύνες, ας βρούμε κίνητρα, ας στοχεύσουμε στην πρόληψη και την ενημέρωση.

Η πρώην Νομαρχία Αθηνών και η νυν Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας ότι τα ναρκωτικά είναι ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους, συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της, στο έργο των Κέντρων Πρόληψης Ενάντια στα Ναρκωτικά (ΚΕΠΕΝ), που δραστηριοποιούνται στην Αττική.

Η σύγχρονη αντίληψη για τα ναρκωτικά επιβάλλει οι χρήστες να αντιμετωπίζονται ως ασθενείς και όχι ως εγκληματίες. Τους αξίζει η ζωή και όχι το περιθώριο»
logo248

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"