Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

ΖΙΓΚΜΑΡ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ: «Θανατηφόρα η δόση της λιτότητας στην Ελλάδα»


Να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα προκειμένου να αποπληρώσει τα χρέη και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, αρκεί η χώρα μας να εφαρμόσει όσα έχουν συμφωνηθεί με τους διεθνείς πιστωτές, ζητούν η ηγεσία των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) αλλά και η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, η οποία μέχρι πρόσφατα κρατούσε σκληρή στάση απέναντι στην Αθήνα.
«Δεν μπορούμε να....
κάνουμε εκπτώσεις στους Ελληνες επί της ουσίας, αλλά θα πρέπει να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο», ανέφερε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Hannoversche Allgemeine Zeitung» ο πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (φωτογραφία).
Συγκεκριμένα, ο Γκάμπριελ χαρακτήρισε «θανατηφόρα» τη δόση του «φαρμάκου» λιτότητας που επεβλήθη στην Ελλάδα και τόνισε ότι ακόμη και το καλύτερο φάρμακο μπορεί να αποβεί θανατηφόρο αν η δόση θα που χορηγηθεί είναι υπερβολική.
Σε παρέμβασή του επίσης ο Γκάμπριελ πρότεινε το πάγωμα των ευρωπαϊκών λογαριασμών που έχουν Ελληνες, μέχρι αυτοί να αποδείξουν ότι έχουν πληρώσει στη χώρα μας όλους τους φόρους που αναλογούν. 
Ο πρόεδρος του SPD πάντως παραδέχθηκε ότι αυτή η τελευταία πρότασή του είναι δύσκολο να εφαρμοστεί επειδή δεν υπάρχει πολιτική βούληση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά ακόμη και σε άλλες χώρες όπως είναι η Γερμανία.
Οπως είπε, πολλές φορές αρχηγοί κρατών στην Ευρώπη «συμπεριφέρονται σαν κλεπταποδόχοι» που θέλουν να επωφεληθούν «από τη φοροδιαφυγή ελλήνων δισεκατομμυριούχων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"