Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Δεν μεταβαίνει στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός

Δεν μεταβαίνει στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός  Σοβαρότερο του αρχικώς εκτιμηθέντος απεδείχθη το περιστατικό που αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν θα παραστεί τελικά στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών καθώς η πλήρης αποθεραπεία απαιτεί ακινησία τουλάχιστον μίας εβδομάδας. 
Η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του κρίνεται πάντως ικανοποιητική και ο κ. Σαμαράς αναμένεται να λάβει εξιτήριο από το Αττικό νοσοκομείο τη Δευτέρα.
Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους....
το μεσημέρι της Κυριακής, ο επικεφαλής της ομάδας των ιατρών που πραγματοποίησε την επέμβαση, Πάνος Θεοδοσιάδης, ανέφερε ότι ο κ. Σαμαράς «από χθες το βράδυ δέχεται τους συνεργάτες του και έχει πλήρη επαφή και επικοινωνία».
Ηταν όμως ξεκάθαρος όσον αφορά στη δυνατότητα του πρωθυπουργού να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες: «Είμαι κατηγορηματικός: Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να ταξιδέψει. Λόγω της βαρύτητος του περιστατικού που απαιτεί σαφέστατα αποθεραπεία και ακινησία, ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να μεταβεί ούτε με αεροπλάνο ούτε οδικώς στη Σύνοδο Κορυφής».
Στον κ. Σαμαρά συστήθηκε ακινησία για τουλάχιστον μία εβδομάδα, περίοδος που απαιτείται για την πλήρη αποθεραπεία.
Ο διευθυντής της Οφθαλομολογικής Κλινικής του Αττικού Νοσοκομείου Π.Θεοδοσιάδης, παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου,ενημερώνει τους δημοσιογράφους για την κατάσταση της υγείας του Α
Ο διευθυντής της Οφθαλομολογικής Κλινικής του Αττικού Νοσοκομείου Π.Θεοδοσιάδης, παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου,ενημερώνει τους δημοσιογράφους για την κατάσταση της υγείας του Αντώνη Σαμαρά.
«Η κατάσταση της υγείας του ήταν σοβαρότερη της αναμενόμενης. Ο καθαρός χρόνος της επέμβασης διήρκεσε τέσσερις ώρες, καθώς έπρεπε να αντιμετωπιστούν 11 ρωγμές του αμφιβληστροειδούς», διευκρίνισε ο κ. Θεοδοσιάδης που διαβεβαίωσε πάντως ότι η μετεγχειρητική πορεία της υγείας του πρωθυπουργού εξελίσσεται ικανοποιητικά και ότι τη Δευτέρα αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το Αττικό Νοσοκομείο.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής θα εκπροσωπήσουν ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ως επικεφαλής κλιμακίου που θα συγκροτείται από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, Γ. Ζανιά, τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρα.
Στην κυβερνητική ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο πρωθυπουργός, μετά τη ρητή απαγόρευση του θεράποντος ιατρού, καθηγητή, κ. Θεοδοσιάδη, να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής στις 28-29 Ιουνίου, ορίζει ως επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο, τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν: ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Ζαννιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας».
Επιτυχής η επέμβαση
Η οφθαλμολογική επέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς ολοκληρώθηκε επιτυχώς το μεσημέρι του Σαββάτου ύστερα από 4 ώρες εγχείρησης.
Από ό,τι έγινε γνωστό χθες,ο πρωθυπουργός είχε οχλήσεις στο μάτι εδώ και αρκετές ημέρες αλλά, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, ανέβαλλε την ιατρική του αντιμετώπιση.
Οι ιατροί έκριναν την Παρασκευή ως σοβαρή την αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και έκριναν ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να μπει άμεσα στο χειρουργείο, διότι υπήρχε κίνδυνος να αποκολληθεί ακόμη και η ωχρά, η οποία, σημειώνεται, χθες που έγιναν οι εξετάσεις, φάνηκε ότι ήταν ακέραιη.
Ευχές από τους αρχηγούς
To Σάββατο με τον κ. Σαμαρά επικοινώνησε τηλεφωνικά πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού και του ευχήθηκε ταχεία και πλήρη ανάρρωση.
Με τον πρόεδρο της ΝΔ επικοινώνησε επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος του ευχήθηκε περαστικά, καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ευχόμενος γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του.
Σε ευχετήριο τηλεγράφημά της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε «περαστικά και πλήρη αποκατάσταση της υγείας» του, ενώ την Κυριακή ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ, Φώτης Κουβέλης, επικοινώνησε τηλεφωνικά τόσο με τον πρωθυπουργό όσο με τον υπό διορισμό υπουργό Οικονομικών κ. Βασίλη Ράπανο προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας τους και να τους ευχηθεί ταχεία ανάρρωση.
Σταθερά βελτιούμενη εξελίσσεται η πορεία της υγείας του προοριζόμενου για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, Βασίλη Ράπανου, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, έπειτα από έντονη αδιαθεσία που εμφάνισε προχθές.
Οι θεράποντες ιατροί του κ. Ράπανου εκτιμούν ότι η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί. Ο ασθενής, μάλιστα, σηκώθηκε σήμερα από το κρεβάτι, παρότι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξακολουθεί να εμφανίζει περιορισμένη αστάθεια.
Αύριο το πρωί, ο κ. Ράπανος θα υποβληθεί σε γαστροσκόπηση, ενώ αναμένεται να λάβει εξιτήριο πιθανόν το απόγευμα ή το αργότερο την Τρίτη το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"