Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Σαμαράς: Στόχος είναι να βγάλουμε τον τόπο από την κρίση-Περικοπή των υπουργικών αμοιβών

Με τη φράση «η κυβέρνηση δεν έχει περίοδο χάριτος» και με «δείγμα γραφής» τη μείωση της αποζημίωσης των υπουργών έδωσε το στίγμα του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αμέσως μετά την ορκωμοσία των μελών της κυβέρνησης.
«Συγκροτείται κυβέρνηση με πλήρεις αρμοδιότητες και όπως προβλέπει το Σύνταγμα, είναι μεγάλο βήμα η κυβέρνηση συνεργασίας που προϋποθέτει....
μεγάλες συναινέσεις.Τις πετύχαμε για να σώσουμε την χώρα και να βγει ο τόπος από την κρίση» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
«Στόχος μας είναι να βγάλουμε τον τόπο από την κρίση και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού.
Θα το πετύχουμε λέγοντας στον λαό την αλήθεια είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: Μέσα σε ελάχιστο χρόνο πετύχαμε συναντίληψη. Υπάρχει συναίνεση σε πολλά σημεία. Αυτή ήταν και η εντολή του ελληνικού λαού στην οποία ανταποκρίθηκαν τα κόμματα που συνεργάζονται».
Ως δείγμα γραφής ανακοίνωσε δύο μέτρα:
Πρώτον ο μισθός των μελών του υπουργικού συμβουλίου θα μειωθεί κατά 30%.
Δεύτερον θα μειωθεί η χρήση των κρατικών αυτοκινήτων από την κυβέρνηση και τα μέλη της δημόσιας διοίκησης, στον ελάχιστο απαραίτητο αριθμό.
Ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα κυβερνήσει με αλήθεια και σεμνότητα και πρόσθεσε ότι οι υπουργοί δεν μπορούν να είναι κάθε μέρα στα κανάλια. 
Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς του είπε ότι «ξέρω ότι όλοι σας έχετε καλές προθέσεις. Αλλά δεν με νοιάζουν οι καλές προθέσεις. Με νοιάζουν τα έργα και το αποτέλεσμα. Η πιο κρίσιμη λέξη είναι η λέξη αποτελεσματικότητα
Στο κάθε υπουργείο θα φτιάξουμε ένα στόχο-χρονοδιάγραμμα για να ξέρουμε τι έγινε τι δεν έγινε στην ώρα του, τι άργησε και γιατί. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει περίοδο χάριτος. Παρά την διακομματική της σύνθεση είναι ενιαία. Δεν υπάρχουν φέουδα και κομματικά στεγανά. Άλλοι περισπασμοί και σκοπιμότητες δεν υπάρχουν».
Ο κ. Σαμαράς απευθύνθηκε και στην αντιπολίτευση λέγοντας: «Περιμένουμε υπευθυνότητα και από τα άλλα κόμματα. Δεν είναι ώρα για στείρα αντιπολίτευση. Ο τόπος πλήρωσε ακριβά τον λαϊκισμό. Δεν αντέχει άλλο λαϊκισμό»
Κλείνοντας, ανέφερε ότι «σήμερα όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω μας. Εντός και εκτός Ελλάδας από εμάς περιμένουν πολλά. Για πρώτη φορά, εδώ και καιρό, δημιουργούμε ελπίδα. Θα δείξουμε και εντός και εκτός Ελλάδος ότι σήμερα κάτι άρχισε να αλλάζει στον τόπο. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η χώρα, να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά. Θα υπάρξουν δυσκολίες. Περιμένω τη στήριξη όλων των δυνάμεων του έθνους και των εταίρων μας. Η επικοινωνιακή διαχείριση θα γίνεται κεντρικά για να μην υπάρχουν παραφωνίες.
Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που θα συμμετέχει η τηλεόραση στη συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου.
Για να πετύχουμε θα πρέπει να είμαστε οι πιο αυστηροί κριτές του εαυτού μας και του έργου μας»
.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"