Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις: Συναντήσεις Σαμαρά με Βενιζέλο - Κουβέλη

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνουν οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ανακοινωθεί σήμερα η συγκρότησή της, καθώς εκπνέει ο χρόνος της διερευνητικής εντολής που έλαβε τη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επρόκειτο να συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ωστόσο η συνάντηση θα καθυστερήσει λόγω....
της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι σε εξέλιξη. Θα ακολουθήσει συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Φώτη Κουβέλη.
Πάντως, όπως γνωστοποίησαν στελέχη των τριών κομμάτων, στη χθεσινή σύσκεψη των εκπροσώπων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το προγραμματικό πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σήμερα στις 13.00.
Μιλώντας σήμερα το πρωί στη ΝΕΤ, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, δήλωσε πως οι εκκρεμότητες σχετίζονται με τις ιδιωτικοποιήσεις, το εκλογικό σύστημα και τα θέματα που αφορούν στους μισθούς.
Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του νέου σχήματος, όλα δείχνουν ότι ο κ. Σαμαράς θα είναι ο πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης. Η ΝΔ θέλει τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών, Αμύνης, Δημοσίας Τάξεως, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας. Τα τρία κόμματα φαίνεται πως καταλήγουν πάντως σε μικρό κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο πιθανόν θα συμμετέχουν 15 υπουργοί και 20 υφυπουργοί.
Συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ
Συνεδριάζει εν τω μεταξύ η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εξειδικεύσει τον τρόπο συμμετοχής του κινήματος στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Βενιζέλος εισηγήθηκε να μη συμμετέχουν «προβεβλημένα» στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση εισηγήθηκε.
Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που είχε χθες με τη στενή ομάδα των «επτά» στελεχών (Κ. Σκανδαλίδης, Μ. Ανδρουλάκης, Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοϊδης, Ανδ. Λοβέρδος, Π. Ευθυμίου και Ν. Ανδρουλάκης), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι μπορεί να επιτευχθεί συγκρότηση κυβέρνησης μέχρι σήμερα το μεσημέρι.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το κρισιμότερο θέμα είναι η εθνική διαπραγματευτική ομάδα που θα επιδιώξει την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης. Στο σημείο αυτό μάλιστα, άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, η άρνηση, όπως είπε, του οποίου δεν θα έπρεπε να εμποδίσει τη συμμετοχή του στην ομάδα. «Δυστυχώς το αρνήθηκε και αυτό», σημείωσε, προσθέτοντας πάντως ότι η πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ «θα είναι πάντα ανοιχτή».
Σύμφωνα παράλληλα με στέλεχος που συμμετείχε στη σύσκεψη, έγινε πολλή συζήτηση αναφορικά με το προγραμματικό πλαίσιο που θα πρέπει να συμφωνηθεί μεταξύ των τριών κομμάτων, ενώ ο κ. Βενιζέλος «εξουσιοδοτήθηκε» από τα κορυφαία στελέχη να χειριστεί το θέμα της συμμετοχής των προσώπων στην κυβέρνηση, θέμα για το οποίο ακούστηκαν όλες οι απόψεις.
ΔΗΜΑΡ: Ψήφος εμπιστοσύνης στη βάση προγραμματικών δεσμεύσεων
Την ίδια ώρα, η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς ενέκρινε με ευρύτατη πλειοψηφία την πρόταση του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση συνεργασίας που θα συγκροτηθεί στη βάση προγραμματικών δεσμεύσεων. Η συνεδρίαση του οργάνου ολοκληρώθηκε μετά τη 1.30 τα μεσάνυχτα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"