Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Στην Κωνσταντινούπολη ο Δ. Αβραμόπουλος

Στην Κωνσταντινούπολη για τη Διάσκεψη του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος
Ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε χθες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ για σήμερα Τρίτη στο περιθώριο της διάσκεψης θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτουγλου.
Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι....
στόχος της κυβέρνησης είναι η διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας με την Τουρκία και όπως σημείωσε σύντομα και μετά την πρόσφατη επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τον ομόλογό του κ. Ερντογάν, θα υπάρξει αναβάθμιση των σχέσεων των δυο χωρών, μέσα σε ένα περιβάλλον αμοιβαίου σεβασμού.
Όσον αφορά τη συνάντησή του με τον κ. Νταβούτογλου σημείωσε ότι θα γίνει στα πλαίσια της πολυμερούς Διάσκεψης, χωρίς να έχουν σχεδιαστεί συνομιλίες και εξέφρασε την ελπίδα κατά τη διάρκεια της συνάντησης να επαναβεβαιωθεί η αμοιβαία θέληση και βούληση οι δυο χώρες να προχωρήσουν μπροστά, καλλιεργώντας σχέσεις καλής γειτονίας.
Εγκάρδια ήταν η συνάντηση που είχε ο κ. Αβραμόπουλος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον οποίο διαβεβαίωσε για την αμέριστη στήριξη, αγάπη και το σεβασμό της Ελληνικής Πολιτείας.
Ο κ. Αβραμόπουλος παράλληλα εξέφρασε στον κ. Βαρθολομαίο την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα ξεπεράσει τις δυσκολίες.
«Από την άλλη μεριά, πρέπει να γνωρίζετε ότι η πατρίδα μας αυτό τον καιρό διέρχεται δύσκολες στιγμές. Η κοινωνία μας υποφέρει και μία καινούργια κυβέρνηση, που εκφράζει τη σύνθεση και την εθνική ενότητα, έχει καταρτίσει ένα σχέδιο, ένα πρόγραμμα που θα ανοίξει και πάλι το δρόμο της αισιοδοξίας, της ανάταξης και της προόδου».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε με εγκάρδια λόγια για τον κ. Αβραμόπουλο και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δυσχερές έργον το οποίο αναλαμβάνει, τονίζοντας ότι θα πράξει το καλύτερο δυνατό για την Ελλάδα, για την παγκόσμια ειρήνη και για την συνεργασία, για τις καλές σχέσεις γειτονίας και δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"