Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Πέθανε ο Αλκέτας Παναγούλιας σε ηλικία 78 χρονών

Την τελευταία του πνοή άφησε στο σπίτι του στις ΗΠΑ, ο Αλκέτας Παναγούλιας σε ηλικία 78 χρονών. 
Ο πρώην προπονητής της Εθνικής και άλλων μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα με την υγεία του.
Hταν ο πρωταγωνιστής....

των επιτυχιών της Εθνικής Ομάδας, την οποία οδήγησε στα τελικά του Euro 1980 και του Μουντιάλ 1994. Ο Αλκέτας Παναγούλιας γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1934.

Ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του από τους μικρούς του Aρη και στο τέλος του 1951, 17 χρονών, έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη μεγάλη ομάδα. Διετέλεσε αρχηγός της, ενώ αργότερα την στήριξε ως προπονητής και παράγοντας.


Η πλούσια προπονητική του καριέρα άρχισε στην ελληνοαμερικανική ομάδα Atlas Soccer Club με την οποία κατέκτησε το US Open Cup τρεις φορές (1967, 1968, 1969).


Eγινε βοηθός του Μπίλυ Μπάκιγχαμ στην Εθνική Ελλάδος το 1972 και την επόμενη χρονιά τον αντικατέστησε, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έως το 1981.


Σε συλλογικό επίπεδο ο Παναγούλιας πέρασε, εκτός από τον Aρη, από τον Ολυμπιακό με τον οποίο κέρδισε τρία πρωταθλήματα, το 1982, το 1983 και το 1987 αλλά και τον Ηρακλή.


Ηταν για δύο χρόνια (1984-85) προπονητής της Εθνικής Ομάδας των ΗΠΑ και το 1984 ανέλαβε την προετοιμασία της Ολυμπιακής Ομάδας της χώρας για την Ολυμπιάδα του Λος Aντζελες.


Πλούσια ήταν η δραστηριότητά του και εκτός γηπέδων. Εκλέχθηκε μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, βουλευτής και ευρωβουλευτής.


Επίσης, υπήρξε επιθεωρητής της ΦΙΦΑ, μέλος της Ακαδημίας των Σπορ των ΗΠΑ, μέλος του Αμερικανικού ποδοσφαιρικού Χολ οφ Φέημ και μέλος της Αμερικανικής Ομοσπονδίας προπονητών. 
ΤΑ ΝΕΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"