Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τους Μετανάστες στο Έλος Λακωνίας. Επεισόδια με σοβαρό τραυματισμό. (Βίντεο)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!
Σκηνές τρόμου και βίαια επεισόδια βίωσαν οι κάτοικοι στο χωριό Έλος Λακωνίας του δήμου Ευρώτα, μεταξύ λαθρομεταναστών που είναι εγκατεστημένοι στο χωριό και στη γύρω περιοχή, πάνω στη κεντρική πλατεία του χωριού.
Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής 11/11/11 γύρω στις 19:30 μία ομάδα Πακιστανών περίπου των πενήντα ατόμων, με λοστούς, ξύλα, μαχαίρια και ότι άλλο αιχμηρό αντικείμενο υπήρχε, πετάχτηκαν αιφνιδιαστικά από τους γύρω δρόμους και....
έκαναν επίθεση, σε ένα γκρουπ από Ρουμάνους που εκείνη τη στιγμή ήταν πάνω στη πλατεία
Το τι έγινε δεν περιγράφεται...

Η συμπλοκή ήταν σφοδρή σώμα με σώμα και το αποτέλεσμα ήταν ο σοβαρός τραυματισμός ενός Πακιστανού, που λίγο έλειψε να πεθάνει.
Αρκετός κόσμος από τους κατοίκους που ήταν εκείνη τη στιγμή στα μαγαζιά και στα καφενεία, προσπάθησαν να παρέμβουν ώστε να αποτραπούν ακραίες καταστάσεις, ενώ άλλοι φοβήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή.
Αξιοσημείωτο η πολύ μεγάλη καθυστέρηση της Αστυνομίας αλλά και περισσότερο του ασθενοφόρου που έκανε πάνω από μία ώρα να έρθει. Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη ακριβώς 3Km από το Έλος δεν είχε ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα να έρθει από το Νοσοκομείο Σπάρτης.
Το επεισόδιο δεν κράτησε πολύ, όμως οι εξάρσεις παρόμοιων περιστατικών είναι όλο και πιο συχνά το τελευταίο καιρό, αφού όπως όλα δείχνουν έχει ξεσπάσει βεντέτα μεταξύ των λαθρομεταναστών των δύο χωρών.
Λόγω της κρίσης αλλά και η μεγάλη εισροή μεταναστών στη περιοχή του Έλους αλλά και στα γύρω χωριά του δήμου Ευρώτα, κάνουν δυσεύρετα τα λιγοστά υπάρχοντα μεροκάματα και η αναζήτηση τροφής γίνεται όλο και πιο δύσκολη.
Η φτώχεια και η εξαθλίωση στο απροχώρητο. Οι αρρώστιες σε έξαρση και το  κράτος είναι στην απ' έξω.
Όλη αυτή η μάστιγα με τους λαθρομετανάστες, έχει φέρει τους κατοίκους του χωριού στην απόγνωση, αφού φοβούνται ακόμη και να κυκλοφορήσουν, ενώ τους τελευταίους μήνες υπάρχει μεγάλη έξαρση του φαινομένου της ελονοσίας, με αποτέλεσμα να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία των κατοίκων και μάλιστα των μικρών παιδιών. 
Την παρουσία του στο Έλος έκανε ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Γιάννης Γρυπιώτης, ο οποίος ενημερώθηκε για τα επεισόδια και αμέσως σε έξαλλη κατάσταση ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λακωνίας κ. Νίκο Ιωαννίδη, ζητώντας του τα αυτονόητα, να παρέμβει η ατυνομία και να προστατευτούν οι δημότες.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους υπήρξε έντονος διάλογος και το δήμαρχο να βγαίνει εκτός εαυτού. Από το διάλογο που είχαν φάνηκε ότι ο κ. Γρυπιώτης δεν έβρισκε ανταπόκριση και τη κατάλληλη στήριξη από τη πλευρά της αστυνομίας, παρ' ότι έκανε και επώνυμη καταγγελία, ότι σε συγκεκριμένο σπίτι στεγάζονταν τουλάχιστον 50 Πακιστανοί.
Στο παρακάτω βίντεο που θα παρακολουθήσετε, ζητούμε συγνώμη για τη κακή λήψη σε μερικά σημεία, καθώς το σημείο όπου υπήρξε πεσμένος στο δρόμο ο Πακιστανός, δεν υπήρχε φωτισμός καλός. Δηστυχώς έχουμε στη λήψη μόνο τη τελευταία πρόταση από τη συνομιλία του Δημάρχου Ευρώτα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λακωνίας.  
 


1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;
    ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟ ΒΑΡΑΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ, ΑΝ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΘΑ ΣΕ ΦΑΕΙ…. ΓΙΑ ΑΥΤΙ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"