Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Τηλεόραση στα μέτρα της φτώχειας

Tο «φύγε εσύ, έλα εσύ», μοιάζει να είναι κανόνας σε μία τηλεοπτική πραγματικότητα που τα πάντα φαίνεται να «πετσοκόβονται» για την προσαρμογή - και της τηλεοπτικής οικονομίας - στη γενικότερη κρίση. 
Από αυτή την πολύ μεγάλη κατηγορία εξαιρούνται, φυσικά, καμιά εικοσαριά τηλεαστέρες και άλλα τόσα στελέχη, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που, δημοσίως, παραδέχθηκαν ότι έχουν υποστεί....
.... περικοπές στους μισθούς τους, της τάξεως του 30 έως 40%.
 
Τατιάνα Στεφανίδου
Τατιάνα Στεφανίδου
Δημοσίως επιβεβαίωσαν τις μειώσεις στις αποδοχές τους, από την Αγγελική Νικολούλη και τον Γιώργο Παπαδάκη, έως τον Σταμάτη Μαλέλη και την Τατιάνα Στεφανίδου, η οποία, αν και τελικά δέχθηκε να μειώσει τα εισερχόμενά της περισσότερο και από την περσινή σεζόν, βρέθηκε, ξαφνικά, χωρίς εκπομπή και εκτός ΑΝΤ1. Στο STAR τη θέλανε, όμως, πολύ και πάντα. Ο Σταμάτης Μαλέλης, άλλωστε, είχε εκφράσει την εκτίμηση και τον θαυμασμό του, ούτε μία ούτε δύο φορές για το ζευγάρι Στεφανίδου – Ευαγγελάτου, έχοντας, όμως, φροντίσει να βάλει πλαφόν στις αποδοχές τους τα 10.000 ευρώ.

Πιθανόν, για να μην υπάρξει εσωτερική αναταραχή, σε περίπτωση που έκλεινε οριστική συμφωνία με την
Τάτη. Οι πληροφορίες λένε ότι, την περασμένη εβδομάδα, στελέχη του σταθμού ξενάγησαν την Τατιάνα στις εγκαταστάσεις του καναλιού και αναμένεται η υπογραφή της.
Ελένη Μενεγάκη
Ελένη Μενεγάκη
Η Ελένη Μεναγάκη φαίνεται να είναι η μόνη που έχει μείνει ανυποχώρητη στα «μπικικίνια» που της δίνουν οι Γερμανοί. Προς το παρόν, λοιπόν, έχει μείνει να λαμβάνει τα ίδια -πάρα πολλά- χρήματα, χωρίς, όμως, συνεργάτες, αφού, σχεδόν όλοι, αποχώρησαν (από τον σκηνοθέτη Μεγακλή Βιντιάδη, μέχρι τον Φαίδωνα, που πήγε να υπηρετήσει την πατρίδα).

Κοντολογίς, λοιπόν, άλλοι με τη δικαιολογία στρατιωτικού και άλλοι δικαιολογημένοι από τον «κηδεμόνα τους» και το περιβάλλον τους, έφυγαν ή τους φύγανε, για να μην ξαναγυρίσουν. Τώρα, γιατί έπρεπε να τρέχει με τα αλάτια πάνω της η
Ελένη από την ξαπλώστρα, για να κάνει κουβέντες για βραδινό σόου, που, υπάρχει μεν ως όρος στο συμβόλαιό της, αλλά, μέχρι σήμερα, δεν είχε βρεθεί κόνσεπτ ανάλογο των προσδοκιών για να επενδύσει η πολύ πετυχημένη παρουσιάστρια, δεν το κατάλαβα.

Ίσως γιατί ποτέ οι Γερμανοί δεν έκαναν σουξέ με τη διακριτικότητά τους.

Απέναντι από την Ελένη, στο «Μεγάλο Κανάλι», ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά θα ξεκινήσουν με το «δύο σε ένα» (;). Η επιλογή ξάφνιασε πολλούς, συζητήθηκε και σχολιάσθηκε θετικά και αρνητικά. Θετικά, γιατί σίγουρα το «ριάλιτι» το αγαπά ο κόσμος πολύ. Πόσο μάλλον, όταν αφορά ένα νιόπαντρο ζευγάρι, που μοιράζεται τις έγνοιες του με το τηλεοπτικό κοινό. Αρνητικά, γιατί το «Μεγάλο Κανάλι»… μμμ… επιχειρεί να αλλάξει ταυτότητα. Αυτό επιβεβαιώνεται και με τη μεταγραφή της Ευγενίας Μανωλίδου περίτρανα. Τι θα γίνει; Ζαριά είναι και θα δείξει.


Ευγενία Μανωλίδου
Ευγενία Μανωλίδου
Η απόφαση, πάντως, ήταν δύσκολη και για τη Φαίη. Στο ALTER, βλέπετε, ήταν αδιαμφισβήτητα βασίλισσα, καθώς και η περικοπή στα χρήματά της δεν ήταν «βαριά» και η στήριξη από το κανάλι ήταν δεδομένη και στο συγκεκριμένο κοινό του καναλιού η Σκορδά έκανε σουξέ.

Αν επέλεγε το βόλεμα, θα έπρεπε να μείνει στο
ALTER, αν ακολουθούσε τη φιλοδοξία της, θα έκανε αυτό που τελικά επέλεξε ρισκάροντας. Τι; 
1) Το να μην ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες, γιατί τα μεγάλα κανάλια το έχουν αυτό το «κουσούρι» και 
2) να χαλάσουν την ησυχία τους ως αντρόγυνο, γιατί… δεν είναι εύκολο να «παίξεις» μπάλα σε άγριο ανταγωνισμό, με το «μαξιλάρι σου» αγκαλιά. Πολλοί το επεχείρησαν, ελάχιστοι το κατάφεραν χωρίς προσωπικό κόστος.


Αρχισυντάκτρια εκεί έχει ήδη αναλάβει η Ελευθερία Κεφαλά, ενώ, κάποια στιγμή, πριν υπογράψει η συγκεκριμένη συνάδελφος, είχε ακουστεί ότι κουβέντα είχε γίνει και με την αρχισυντάκτρια της Τατιάνας Στεφανίδου, την Πωλίνα Τόλη.

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το ζευγάρι
Λιάγκα – Σκορδά είναι στην Αμερική. Η κυρία Κεφαλά, όμως, μαζί με τα στελέχη του «Μεγάλου Καναλιού» βλέπουν συνεχώς υποψήφιους συνεργάτες. Η κυρίαρχη τάση, πάντως, για την επιλογή, είναι να μπουν νέα πρόσωπα στην ομάδα και να μην παίξουν «μπάλα» παιδιά που, πιθανόν, να είχαν πλαισιώσει τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και να έχουν ταυτιστεί με τη συγκεκριμένη εκπομπή στο παρελθόν. Προς το παρόν, όμως, δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα.

Ράνια Θρασκιά
Ράνια Θρασκιά
Στον ΑΝΤ1 με τον Γιώργο και τον Σπύρο. Για τη συγκεκριμένη ζώνη και για τις αλλαγές που θα γίνουν την ερχόμενη σεζόν, έγινε μία μεγάλη σύσκεψη την προηγούμενη Παρασκευή, όπου και έπεσαν στο τραπέζι όλες οι προτάσεις για πρόσωπα και δομή. Αλλαγές θα γίνουν, ενώ φήμες θέλουν τον Βασίλη Δρυμούση να είναι ένα από τα πρόσωπα που μπορεί να «παίξει μπάλα» στην πρωινή συντροφιά. Πάντως, επειδή έχει γίνει πολύ κουβέντα για το τι θα κάνει η Ράνια Θρασκιά, μετά το «elatte», προς το παρόν δεν προβλέπεται, μετά τη λήξη της τρίμηνης σύμβασής της, συνέχεια της συνεργασίας. Στην τηλεοπτική λογική, όμως, ισχύει και το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Το μεσημέρι στα κανάλια…

Θα υπάρξει μία μεγάλη αλλαγή. Μία μελαχρινή μπαίνει σφήνα στις ξανθιές!

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή, με την αποχώρηση της Φαίης Σκορδά, αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη ζώνη. Η απόφαση αυτή δεν είναι τωρινή. Άλλωστε, την πληροφορία την είχε δώσει η «Espresso» πρώτη, δύο μήνες πριν τη λήξη της τηλεοπτικής σεζόν. Στο πάνελ θα διατηρηθεί η Αλεξάνδρα Τσόλκα και ο Στάθης Παπούλιας, καθώς οι συγκεκριμένοι έχουν ανανεώσει συμβάσεις από τα μέσα Ιουνίου και δεν υπήρξε ποτέ θέμα μετακίνησής τους από τον σταθμό, καθώς είχαν συμφωνήσει και υπογράψει.

Χριστίνα Λαμπίρη
Χριστίνα Λαμπίρη
Η Ρούλα Κουσκουρή και ο Στρατής Λιμνιός  θα παραλαμβάνουν σκυτάλη μετά τη Σταματίνα, με μία εκπομπή που θα παρουσιάζει ανθρώπινες ιστορίες, κυρίως πόνου, εγκατάλειψης και πίκρας. Οι δυνατότητες και των δύο στο ρεπορτάζ, γνωστές. 
Ο Στρατής μπορεί να βρει ακόμη και τη φωνή μουγκού ανθρώπου, αν «βιδώσει» στο ότι θα τη «βρει». Η «πελατεία» της Ρούλας γνωστή και... τα παιδιά από «τριτο-τέταρτα βιολιά» γίνονται πρώτα, σε μία ζώνη που προοριζόταν για κασκαντέρ. Με την απόφαση του καναλιού να προωθηθεί η Σταματίνα Τσιμτσιλή στο καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού, το Σαββατοκύριακο ορφάνεψε.

Η Βάσια Λόη, που της πρότειναν να το πάρει με «δόξα και τιμή», σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκε στην αρχή και μετά από μερικές ώρες έδωσε συνέντευξη στον Νικητέα, δηλώνοντας ότι «δεν θέλει να παρουσιάζει το Σαββατοκύριακο την εκπομπή και ότι ήλπιζε σε ένα συναινετικό διαζύγιο».

Η γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε να ανοίξει σαμπάνια και να κάνει ένα ξένοιαστο καλοκαίρι. Τίποτα πιο ασφαλές από το Σαββατοκύριακο. Άλλωστε, τη ζώνη την είχε πέντε χρόνια και έκανε σουξέ, ο κόσμος τη συνήθισε εκεί και, μετά από λίγους μήνες, ουδείς θα θυμόταν ότι η Λόη έκανε καθημερινή εκπομπή για μία χρονιά.


Αυτές οι εποχές μόνο για τσαμπουκάδες δεν είναι. Εδώ κοτζαμάν Τατιάνα και… υποχώρησε σε όλα και παντού. Την πρόταση του ALTER μόνο ως δώρο θα έπρεπε να τη δει μία παρουσιάστρια όπως η κυρία Λόη, που είναι και νιόπαντρη. Η ιστορία, επίσης, έχει δείξει ότι ο καθένας την αξία του τη δείχνει στο χρόνο και κερδίζει όποιος έχει υπομονή και ψυχραιμία. Άρα, αν υπάρχει έστω και αυτή τη στιγμή δίαυλος επικοινωνίας, θα πρότεινα να τον εκμεταλλευτεί για διαπραγμάτευση.


Ελεονώρα Μελέτη
Ελεονώρα Μελέτη
Φυσικά, μετά τις δηλώσεις της, το κανάλι προχώρησε άμεσα σε άλλη λύση και, όπως όλα δείχνουν, τις εντυπώσεις κέρδισε στο δοκιμαστικό η Άννα Λιβαθυνού. Πέντε υποψήφιες πέρασαν από το κανάλι, μία φέρεται ως φαβορί, με… το «ξανθό» να δείχνει πιο αδύναμος κρίκος από ποτέ.

Στο
STAR, τώρα, η Χριστίνα Λαμπίρη θα συνεχίσει τον αγώνα της με τα ίδια μέσα, ίσως και λιγότερα από την περσινή χρονιά, ενώ το «Κους – Κους» θα εξελιχθεί με την παρουσία του Δημήτρη Παπανώτα, ο οποίος ξαναγυρνάει, μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας και περιπέτειας, με την επιλογή του να πάει στο STAR
Σε διακοπές είναι ο Γιώργος Τράγκας, η Ελεονώρα Μελέτη, η Λίτσα Πατέρα, η Φαίη και ο Γιώργος, ο Μεγακλής Βιντιάδης, ο Δημήτρης Μάρκος, οι αδελφοί Σαραντάκου, η Όλγα Τρέμη και, λογικά, θα πρέπει να ξαναφόρεσε το μαγιό της η Ελένη.

Διαπίστωση
: Μεγάλο «ρεύμα» κινείται προς τα κανάλια της Κύπρου
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"